Woman rubs her nose that might be a symptom of sinusitis.

Nenäsumutteen käyttö

Nenäsumutteen julkinen käyttö voi olla hieman nolostuttavaa, mutta siitä ei kannata välittää. Nenäsumutteen käyttö on nopea tapa helpottaa nenän limakalvojen turvotusta, joka aiheuttaa tukkoisuutta.

Ennen ensimmäistä käyttökertaa Otrivin-sumutepumppu saatetaan käyttökuntoon painamalla sitä 4 kertaa. Käyttövalmispumppu pysyy normaalisti toimintavalmiina koko hoitojakson ajan. Jos pumpusta ei tule sumutetta lääkettä otettaessa, pumppu pitää saattaa käyttökuntoon uudelleen.

Niistä ensin nenä. Kallista sitten päätäsi hieman eteenpäin ja aseta pullon kärki sieraimeen. Paina pumppua ja hengitä samalla nenän kautta kevyesti sisäänpäin. Toista nämä toimenpiteet toiseen sieraimeen.

Tukkoisen nenän hoitoon tarkoitettuja nenäsumutteita voivat aikuisten lisäksi käyttää myös lapset, kunhan heille valitaan lapsille tarkoitettu tuote kuten Otrivin 0,5 mg/ml nenäsumute, jota voi antaa jo 1-vuotiaille lapsille. Avaava nenäsumute helpottaa myös poskiontelotulehduksesta johtuvaa nenän tukkoisuutta.

Jos flunssaoireet eivät lievity tai pahenevat, kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekista. Jotta infektio ei pääsisi leviämään, samaa sumutepulloa ei pidä antaa toisen henkilön käyttöön. Myös nenäsumutteen pitkäaikaista käyttöä (yli 10 päivän ajan aikuisille ja yli 5 päivän ajan alle 11-vuotiaille lapsillle) tulee välttää.