Avaa tukkoisen nenän ja hoitaa poskiontelotulehduksen oireita.

Avaa tukkoisen nenän ja lievittää särkyä ja painetta poskiontelotulehduksessa. Vaikuttaa jo muutamassa minuutissa ja vaikutus kestää noin 10 tuntia. Säilytysaineeton.

Otrivin Oxy Express Nasal Spray

Otrivin Menthol

1 mg/ml nenäsumute
Raikas Otrivin Menthol ‐nenäsumute avaa tukkoisen nenän ja vähentää poskiontelotulehduksen aiheuttamaa särkyä sekä paineen tunnetta. Sisältää viilentäviä tuoksuaineita, mentholia ja eukalyptolia. Vaikuttaa jo muutamassa minuutissa ja vaikutus kestää noin 10 tuntia. Säilytysaineeton.

 • Miten se toimii

  Otrivin Mentholin vaikuttava aine, ksylometatsoliini, on sympatomimeettinen aine. Se supistaa nenän limakalvon verisuonia, jolloin turvotus nenän ja nielun alueella vähenee ja nuhapotilaan on helpompi hengittää nenän kautta. Turvotuksen vähetessä nenän sivuonteloiden (poskionteloiden) ja nenäontelon väliset aukot avautuvat ja eritteen valuminen pois sivuonteloista helpottuu.

 • Käyttö

  Aikuiset ja 12 vuotta täyttäneet nuoret:

  1 suihke kumpaankin sieraimeen tarvittaessa enintään 3 kertaa päivässä. Älä käytä lääkettä kumpaankaan sieraimeen useammin kuin kolme kertaa päivässä.

  Otrivin Menthol Säilytysaineeton 1 mg/ml -nenäsumutetta voidaan käyttää aikuisille ja 12 vuotta täyttäneille nuorille yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan.

  Käyttöohjeet:

  1. Niistä nenä.
  2. Nojaudu hieman eteenpäin ja vie pullon kärki sieraimeen.
  3. Suihkuta kerran ja hengitä samalla varovasti sisään nenän kautta.
  4. Toista sama toiseen sieraimeen.

  Jos flunssan oireet jatkuvat tai pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan. Infektion leviämisen estämiseksi sumutepullon tulee olla vain yhden henkilön käytössä.

 • Tuotetiedot

  Milloin käytetään

  Otrivin Mentholia käytetään nenän tukkoisuuden lievittämiseen nuhassa ja poskiontelotulehduksessa. Sitä voidaan käyttää myös välikorvatulehduksen yhteydessä. Lääkäri voi määrätä valmistetta käytettäväksi nenän tähystyksen aikana.

  Varoitukset ja varotoimet

  Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Otrivin Mentholia, jos

  • reagoit herkästi sympatomimeeteille (eli adrenaliinin kaltaisille valmisteille); käyttö saattaa aiheuttaa unettomuutta, huimausta, vapinaa, sydämen rytmihäiriöitä tai verenpaineen kohoamista
  • sinulla on korkea verenpaine
  • sinulla on sydän- tai verisuonisairaus
  • sinulla on hypertyreoosi (kilpirauhasen liikatoiminta)
  • sinulla on diabetes
  • sinulla on prostatahypertrofia (suurentunut eturauhanen)
  • sinulla on feokromosytooma (lisämunuaisen hyvänlaatuinen kasvain, joka aiheuttaa adrenaliinin ja noradrenaliinin liikaeritystä)
  • käytät samanaikaisesti monoamiinioksidaasin estäjiä (MAO:n estäjiä), tai olet käyttänyt niitä kuluneiden kahden viikon aikana
  • käytät samanaikaisesti tri- tai tetrasyklisiä masennuslääkkeitä.

  Aikuiset ja 12 vuotta täyttäneet nuoret voivat käyttää Otrivin Mentholia yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan. Valmisteen liiallinen tai pitkäaikainen (yli 10 päivää) yhtäjaksoinen käyttö voi lisätä nenän tukkoisuutta. Jos nenän tukkoisuus jatkuu pitkään, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

  Otrivin Mentholia ei ole tarkoitettu käytettäväksi silmiin tai suuhun.

  Suositettuja annoksia ei saa ylittää. Tämä on erityisen tärkeää hoidettaessa vanhuksia ja nuoria.

  Älä käytä Otrivin Mentholia, jos

  • olet allerginen vaikuttavalle aineelle tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle
  • olet äskettäin ollut nenän tai suun kautta tehdyssä pään alueen leikkauksessa
  • sinulla on kroonista tulehduksellista nenän kuivuutta (karstanuha eli rhinitis sicca tai atrofinen nuha)
  • sinulla on ahdaskulmaglaukooma (kohonnut silmänpaine).

   

  Otrivin Menthol Säilytysaineeton 1 mg/ml ‑nenäsumutetta ei pidä antaa alle 12‑vuotiaille lapsille.

  Lisätietoja

  Pidä poissa lasten ulottuvilta. Verisuonia supistavan vaikutuksensa vuoksi Otriviniä ei pidä käyttää raskauden aikana. Keskustele lääkärin kanssa ennen käyttöä, jos imetät.

  Yleisimpinä haittavaikutuksina saattaa esiintyä nenän limakalvon kuivumista tai ärsytystä, pahoinvointia, päänsärkyä, paikallista polttelun tunnetta nenässä.

  Ainesosat

  • Vaikuttava aine on ksylometatsoliinihydrokloridi 1 mg/ml.
  • Muut aineet ovat sorbitoli, natriumkloridi, dinatriumfosfaattidodekahydraatti, makrogoliglyserolihydroksistearaatti (Cremophor RH 40), natriumdivetyfosfaattidihydraatti, dinatriumedetaatti, levomentoli, eukalyptoli (kineoli), puhdistettu vesi.

  Valmiste on säilytysaineeton. Kiinteän annossumuttimen pumppu on suunniteltu siten, että ilma ei virtaa takaisin pulloon, kun sumutinta käytetään. Tästä syystä säilytysaine ei ole tarpeen.

 • Usein kysyttyä

  Otrivin Mentholin vaikuttava aine, ksylometatsoliini, on sympatomimeettinen aine. Se supistaa nenän limakalvon verisuonia, jolloin turvotus nenän ja nielun alueella vähenee ja nuhapotilaan on helpompi hengittää nenän kautta. Turvotuksen vähetessä nenän sivuonteloiden (poskionteloiden) ja nenäontelon väliset aukot avautuvat ja eritteen valuminen pois sivuonteloista helpottuu.