Kuumeinen nainen sohvalla - Flussan hoito kotona
Kuumeinen nainen sohvalla - Flussan hoito kotona

POSKIONTELOTULEHDUKSEN HOITO

Poskionteloiden tulehdus (tarkemmin nenän sivuonteloissa) voi olla todella kiusallinen. Poskiontelotulehdukset jaetaan kahteen eri ryhmään: pitkittyneeseen eli krooniseen poskiontelotulehdukseen sekä akuuttiin poskiontelotulehdukseen. Nenähuuhtelu voi auttaa kroonisen poskiontelotulehduksen oireiden hoidossa. Ksylometatsoliinia sisältävät, nenän verisuonia supistavat nenäsumutteet voivat lievittää oloa, mutta näitä lääkkeitä ei pidä käyttää yli 10 päivän ajan. Antibiootit eivät tehoa virusinfektioihin, eivät siis myöskään viruksen aiheuttamaan poskiontelotulehdukseen.

POSKIONTELOTULEHDUKSEN ITSEHOITO

Otrivin Menthol - nenäsumute lievittää paineen tunnetta ja helpottaa epämukavaa oloa. Voit kohentaa vointiasi myös muutamilla helpoilla kotikonsteilla. Voit kokeilla poskionteloiden huuhtelemista suolavesiliuoksella. Muita suositeltavia hoitokeinoja  itsehoitokeinoja ovat mm. seuraavat: kipeän alueen painaminen lämpimällä, kostealla pyyhkeellä useita kertoja päivässä, riittävä nesteiden nauttiminen sekä höyryhengitys 2–4 kertaa päivässä.

AKUUTTI JA KROONINEN POSKIONTELOTULEHDUS 

Poskiontelotulehdus voi olla joko akuutti (äkillinen) tai krooninen (pitkäkestoinen). Useimmat äkilliset viruksen aiheuttamat poskionteloinfektiot paranevat itsestään. Akuutti poskiontelotulehdus paranee yleensä 1–2 viikossa. Jos sinulla on kuumetta, päänsärkyä, voimakasta kipua sivuonteloissa ja jos nenästä valuva erite on vihreää tai keltaista, ota yhteys lääkäriin. Kroonisen poskiontelotulehduksen tunnusmerkkinä taas on se, että tulehdus kestää yli 3 kuukauden eli 12 viikon ajan. Pitkittyneen tulehduksen tapauksessa on aina tärkeä hakeutua hoitoon.

TARVITSETKO PIKAISTA APUA?

Etsi lähin ostopaikka tai osta verkosta.

Etsi ostopaikka