Tehokas ja säilytysaineeton -nenäsumute tukkoisen nenän avaamiseen.

Vähentää nenän limakalvon turvotusta nuhan ja poskiontelotulehduksen yhteydessä. Vaikutus kestää noin 10 tuntia.

Otrivin Plus Nasal Spray

Otrivin Säilytysaineeton 1 mg/ml

1 mg/ml nenäsumute
Helppokäyttöinen Otrivin Säilytysaineeton -nenäsumute avaa tukkoisen nenän jo helpottaa poskiontelotulehduksen oireita. Kun nenän limakalvojen pienet, laajentuneet verisuonet supistuvat normaaliin kokoonsa, pystyt taas hengittämään vapaammin.

 • Miten se toimii

  Otrivinin vaikuttava aine, ksylometatsoliini, on sympatomimeettinen aine. Se supistaa nenän limakalvon verisuonia, jolloin turvotus nenän ja nielun alueella vähenee ja nuhapotilaan on helpompi hengittää nenän kautta. Turvotuksen vähentyessä nenän sivuonteloiden (poskionteloiden) ja nenäontelon väliset aukot avautuvat ja eritteen valuminen pois sivuonteloista helpottuu.

 • Käyttö

  Aikuiset ja 12 vuotta täyttäneet nuoret:

  1 suihke kumpaankin sieraimeen tarvittaessa enintään 3 kertaa päivässä. Älä käytä lääkettä kumpaankaan sieraimeen useammin kuin kolme kertaa päivässä.

  Otrivin 1 mg/ml -nenäsumutetta voidaan käyttää aikuisille ja 12 vuotta täyttäneille nuorille yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan.

  Käyttöohjeet:

  1. Niistä nenä.
  2. Nojaudu hieman eteenpäin ja vie pullon kärki sieraimeen.
  3. Suihkuta kerran ja hengitä samalla varovasti sisään nenän kautta.
  4. Toista sama toiseen sieraimeen.

  Jos flunssan oireet jatkuvat tai pahenevat, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan. Infektion leviämisen estämiseksi sumutepullon tulee olla vain yhden henkilön käytössä.

 • Tuotetiedot

  Milloin käytetään

  Otrivinia käytetään nenän tukkoisuuden lievittämiseen nuhassa ja poskiontelotulehduksessa. Sitä voidaan käyttää myös välikorvatulehduksen yhteydessä. Lääkäri voi määrätä Otrivinia käytettäväksi nenän tähystyksen aikana. Otrivin Säilytysaineeton 1 mg/ml -nenäsumute on tarkoitettu aikuisille ja 12 vuotta täyttäneille nuorille.

  Varoitukset ja varotoimet

  Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Otrivinia, jos

  • reagoit herkästi sympatomimeeteille (eli adrenaliinin kaltaisille valmisteille); käyttö saattaa aiheuttaa unettomuutta, huimausta, vapinaa, sydämen rytmihäiriöitä tai verenpaineen kohoamista
  • sinulla on korkea verenpaine
  • sinulla on sydän- tai verisuonisairaus
  • sinulla on hypertyreoosi (kilpirauhasen liikatoiminta)
  • sinulla on diabetes
  • sinulla on prostatahypertrofia (suurentunut eturauhanen)
  • sinulla on feokromosytooma (lisämunuaisen hyvänlaatuinen kasvain, joka aiheuttaa adrenaliinin ja noradrenaliinin liikaeritystä)
  • käytät samanaikaisesti monoamiinioksidaasin estäjiä (MAO:n estäjiä), tai olet käyttänyt niitä kuluneiden kahden viikon aikana.

  Aikuiset ja 12 vuotta täyttäneet nuoret voivat käyttää Otrivinia yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan. Valmisteen liiallinen tai pitkäaikainen (yli 10 päivää) yhtäjaksoinen käyttö voi lisätä nenän tukkoisuutta. Jos nenän tukkoisuus jatkuu pitkään, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

  Otrivinia ei ole tarkoitettu käytettäväksi silmiin tai suuhun.

  Suositettuja annoksia ei saa ylittää. Tämä on erityisen tärkeää hoidettaessa vanhuksia ja nuoria.

  Älä käytä Otrivinia, jos

  • olet allerginen vaikuttavalle aineelle tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle
  • olet äskettäin ollut nenän tai suun kautta tehdyssä pään alueen leikkauksessa
  • sinulla on kroonista tulehduksellista nenän kuivuutta (karstanuha eli rhinitis sicca tai atrofinen nuha)
  • sinulla on ahdaskulmaglaukooma (kohonnut silmänpaine).

  Otrivin Säilytysaineeton 1 mg/ml -nenäsumutetta ei pidä antaa alle 12-vuotiaille lapsille.

  Lisätietoja

  Pidä poissa lasten ulottuvilta. Verisuonia supistavan vaikutuksensa vuoksi Otriviniä ei pidä käyttää raskauden aikana. Keskustele lääkärin kanssa ennen käyttöä, jos imetät. Yleisimpinä haittavaikutuksina saattaa esiintyä nenän limakalvon kuivumista tai ärsytystä, pahoinvointia, päänsärkyä, paikallista polttelun tunnetta nenässä.

  Ainesosat

  • Vaikuttava aine on ksylometatsoliinihydrokloridi 1 mg/ml.
  • Muut aineet ovat natriumkloridi, dinatriumfosfaattidodekahydraatti, natriumdivetyfosfaattidihydraatti, dinatriumedetaatti, puhdistettu vesi.

  Valmiste on säilytysaineeton. Kiinteän annossumuttimen pumppu on suunniteltu siten, että ilma ei virtaa takaisin pulloon, kun sumutinta käytetään. Tästä syystä säilytysaine ei ole tarpeen.