Young woman points to her nose, an organ  of the respiratory system that helps you breathe by filtering impurities from the air.

Lapsen flunssa ja kuume - miten niitä voidaan hoitaa

Pienet lapset sairastavat flunssaa useammin, sillä heillä ei ole vielä vastustuskykyä eri flunssaviruksia vastaan. Kun lapsesi on sairas, flunssainen tai kuumeinen, teet varmastikin kaikkesi, jotta hänen olonsa paranisi. Valitettavasti flunssaan ei ole suoraa parannuskeinoa ja yleiset kotikonstit auttavat myös lapsesi hoidossa.

Kuumeen ja flunssan hoitaminen lapsella

Lepo, runsas nesteiden juominen ja kuumat juomat auttavat oireisiin sekä nopeuttavat tervehtymistä. Pidä flunssaisen lapsen olo mukavana huolehtimalla kodin ilmanvaihdosta ja pitämällä sen lämpötila neutraalina. Anna lapsen nukkua vaipoissa tai alusvaatteissa, jotta hänellä ei ole liian kuuma. Lapsen sängyn päätyä voidaan korottaa, jolloin hengittäminen on helpompaa ja lapsi nukkuu paremmin. Voit myös pyyhkiä lapsen ihoa haalealla vedellä kostutetuilla pyyhkeillä viilentämisen vuoksi. Parasetamoli ja ibuprofeeni helpottavat kipua ja särkyä, päänsärkyä ja kuumetta.

Otrivin helpottaa lapsen flunssan oireita avaamalla tukkoista nenää

Otrivin Säilytysaineeton 0,5 mg/ml nenäsumute on tarkoitettu flunssasta ja poskiontelotulehduksesta johtuvan nenän tukkoisuuden lievittämiseen. Se avaa lapsen tukkoisen nenän ja helpottaa hengittämistä. Otrivin alkaa vaikuttaa jo muutamassa minuutissa. Se parantaa ilmavirran kulkua nenän kautta, jolloin hengittäminen helpottuu. Otrivin lievittää oireita noin 10 tunnin ajan ja lapsesi voi paremmin. Otrivin Säilytysaineeton 0,5 mg/ml nenäsumutetta voidaan käyttää jo 1. ikävuodesta alkaen. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ja huolehdi, että käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa. Noudata annostus- ja käyttöohjeita.