Nainen tietokoneella - Flunssan ehkäisy töissä

ONKO TYÖPAIKALLASI LIIKKEELLÄ FLUNSSAA?

5 vinkkiä pysyä terveenä töissä

 

Flunssan tarttumista voi ehkäistä monella tavalla. Alle on listattu yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla voi pyrkiä välttymään flunssalta.

  1. Mikäli mahdollista, pysy kaukana työntekijöistä, jotka yskivät ja aivastelevat paljon. Heillä on todennäköisesti flunssa, ja tämä on yleinen tapa, jolla se voi tarttua muihin.
  2. Vältä paikkoja, joissa liikkuu paljon ihmisiä, sekä kohtia, joita flunssaa sairastavat todennäköisesti koskettavat. Näitä voivat olla mm. ovenkahvat ja hissien painikkeet. Bakteerit ja virukset saattavat elää pinnoilla tuntien ajan, joten vältä kontaktia tai pese kätesi koskettuasi niihin. Jos et pysty pesemään käsiäsi, älä vie niitä lähelle suutasi äläkä koskettele kasvojasi.
  3. Jos yskit tai aivastat, varmista, että peität suusi ja nenäsi nenäliinalla ja heität sen heti pois käytön jälkeen. Tämä estää bakteerien liikkumista hengittämässäsi ilmassa.
  4. Pese kätesi saippualla ja vedellä. Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta monet ihmiset käyttävät vain käsidesiä. Vaikka käsidesi tappaa bakteerit, se ei tapa viruksia. Alkoholipohjaiset käsidesit ovat tehokkaampia, mutta myös käsien peseminen on todella suositeltavaa.
  5. Kunnollinen ja säännöllinen uni sekä ravinto ovat tärkeitä terveydelle ja immuunijärjestelmälle. Elimistösi on vahvempi, kun siitä huolehditaan. Seitsemästä kahdeksaan tuntia unta joka yö ja tasapainoinen ruokavalio antavat elimistöllesi polttoaineen sekä levon, joita se tarvitsee infektioita ja sairauksia vastaan taistellessa.

TARVITSETKO PIKAISTA APUA?

Etsi lähin ostopaikka tai osta verkosta.

Etsi ostopaikka